Благотворителна кампания на МВР: Подпомага деца на загинали и пострадали полицаи и пожарникари

0
119
Благотворителна кампания МВР
Благотворителна кампания МВР. Снимка: МВР

В последните дни на година, белязана от изпитания и свидни загуби, каузата за по-добро бъдеще за децата на загиналите и пострадали служители в МВР се нуждае повече от всякога от силата на обединението.

Вече 19 години Националната благотворителна кампания на Министерството на вътрешните работи /МВР/ разчита на безкористната подкрепа на медиите. Заедно създадохме традиция, зад която стоят съпричастността и отговорността.

Благодарение на популяризирането на каузата множество дарители подкрепиха инициативата. С набраните средства участващите в благотворителната кампания 74 деца бяха подпомогнати за Коледа с 1000 лева. Финансова помощ момичетата и момчетата получиха също за Великденските празници. По традиция част от средствата бяха заделени за завършващите средното си образование. Подкрепа бе осигурена и за всички деца за началото на учебната година. За семействата МВР организира и безплатни ваканции в базите на ведомството.

В 19-тата благотворителната кампания участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи.

Средствата се набират чрез изпращане на SMS на стойност 1 лев /без ДДС/ на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на стойност 0.99 лева /без ДДС/ на 090051866 за абонатите на Vivacom.

Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка:

IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01
BIC: BNBG BGSD
Българска Народна Банка, Централно управление.

От февруари 2016 година в полза на децата се набират средства и чрез удържане на суми от месечното възнаграждение на служителите, които са попълнили съответната декларация за това. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments