Благотворителна кампания: Деца от социален център се нуждаят от микробус

0
242
Деца, развален бус
Деца, развален бус. Снимка: Слави Михайлов

Националното сдружение на сираците в България обяви благотворителна кампания за събиране на средства за закупуването на нов микробус за Комплекс за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ град Роман.

В комплекса се отглеждат и възпитават 50 деца, като част от тях всеки ден е необходимо да се придвижват от населените места в общината до КСУДС-Роман и училището, в което учат. Необходимостта от транспорт дава възможност на възпитаниците да бъдат транспортирани и до различни места във връзка с участието им в културни и спортни събития, както и да посещават учебните заведения.

Екипът на Сдружението и ръководството на КСУДС-Роман се надяват чрез подкрепата на добри хора да се събере сумата от близо 20 000 лева, за да закупят микробус. В навечерието на най–светлия християнски празник Рождество Христово всички се надяват да се сбъдне тази мечта, която ще даде възможност децата да получат адекватна и пълноценна грижа.

Средства може да бъдат дарени по сметката на КСУДС-Роман, както следва:

Банка ДСК:
IBAN:BG22STSA93003166131201
BIC:STSABGSF
Титуляр на сметка: КСУДС-Роман
Основание: Дарение за закупуване на микробус

За всички хора, които са дарили средства ще бъде издаден Договор за дарение и Свидетелство за дарение, уверяват от КСУДС-Роман. Националното сдружение на сираците в България с радост прие молбата на директорката на комплекса да окаже съдействие за молбата и за подкрепа да стигне до повече хора.

Документ
Документ. Снимка: Слави Михайлов

„Старият микробус, който ползват повече от 20 години е амортизиран и не може да се ползва“, съобщиха организаторите на инициативата. Надяваме се повече хора да се включат и в кратък срок да се съберат необходимите средства. Бюджетът на социалната услуга не разполага с възможност, което е причина да търсим помощ от добри хора.

Председателя на НССБ Слави Михайлов благодари на всички добри хора, които ще се включат в инициативата, и им пожелава весело посрещане на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments