Благослав Михайлов: „Величие“ имат паравоенни формирования и милиони кеш!

2
174
Благослав Михайлов
Благослав Михайлов. Снимка: Facebook

Общественикът Благослав Михайлов написа пост в социалната мрежа Facebook за резултата на изборите на ПП „Величие“. Той е категоричен, че това е формация, която разполага с паравоенни формирования и освен това притежава милиони кеш. По-важното е, че по неговите думи те били придобити чрез измами от българския народ. Публикуваме коментара на Благослав Михайлов без редакторска намеса:

„Още съм малко втрещен, че ПП Величие влизат в парламента, но същевременно си спомням преди 3 години как по същия начин гледах Възраждане как изненадващо минават чертата и си мислех „Ох, дано тези глупаци не влезнат“. И те не просто, че влезнаха ами и станаха трета политическа сила.

Величие следват абсолютно същия модел с тази разлика, че имат паравоенни формирования и милиони кеш, присвоени с измами от българския народ. Което ме плаши една идея повече.

А най-странното е, че много от вас вероятно не са чували за тях. Аз написах няколко поста за тях преди изборите и много хора не знаеха въобще за кого говоря. Как тогава успяха да съберат достатъчно гласове да влезнат в парламента, докато известни политици като Петър Москов или Ваня Григорова остават дълбоко под чертата?

Ами отговорът всъщност не е много сложен. Милиони българи биват облъчвани с токсична пропаганда всеки ден през Фейсбук, Ютуб, ТикТок и така нататък. Тези хора живеят сред нас, те ходят по същите тротоари, возят се в същите рейсове и трамваи, всеки ден се разминаваме с тях, но живеят в коренно различна реалност. Реалност, в която Възраждане или ПП Величие е адекватен избор за България.

Проблемът не е български, той е световен. Огромни технологични компании правят милиарди от това да облъчват нашите съграждани, а хитри политически предприемачи са се научили как да използват алгоритмите в своя полза, за да манипулират населението и да произвеждат какъвто резултат искат.

Но за тези компании това няма значение, защото най-важното е фийдът да се скролва, парите да се въртят и така нататък.

Знам, че изглежда малко лицемерно, хем да говоря срещу социалните мрежи, хем да го правя през социална мрежа, но мога да ви кажа следното с чиста съвест.

Ако сега ми се яви Господ и ми даде избор: мигновено да изчезнат всички социални мрежи, но да изчезнат за всички хора, не само за мен. Е, знаете какво ще избера.“

Андрей Янкулов: Дяволът не е толкова черен – ГЕРБ, ДПС и антиевропейците на страшни електорално

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Благослав Михайлов: „Величие“ имат паравоенни фо… […]

Буко Баламата
Буко Баламата
3 дни по-рано

Малко неопределено ми звучи така. Все едно: дай да ги оплюем, ама да не ни съдят за набедяване. Факти, ако обичате.