Благородно! Кондукторка намери 2250 лева и ги върна на собственика им в Бургас

0
318
Награждаване на Мария Добрева
Награждаване на Мария Добрева. Снимка: ОДМВР-Бургас

2250 лева, които са били изгубени в градския транспорт от пенсионер, са били намерени и предадени на служителите от Четвърто Районно управление в Бургас от доблестната и честна бургазлийка Мария Добрева. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

Жената, работеща като кондуктор в общинската фирма-превозвач „Бургасбус“ едва ли е предполагала, че смяната й на 12-ти юли ще бъде толкова запомняща се. При приключване на поредния курс по линията Б2, Добрева е открила найлонова торбичка със сумата от 2250 лева. Без колебание жената позвънила в полицията и пожелала да предаде сумата, без да се изкуши и да я задържи за себе си.

Дошлите на място полицейски служители взели парите по законовия ред, но се изправили пред ново предизвикателство – как да открият техния собственик. За това отново помогнала 34-годишната бургазлийка. Набитото й око и вътрешният усет й подсказали, че собственик на сумата бил възрастен човек – чест ползвател на услугите на „Бургасбус“.

Жената няколко дни поред се надявала да го срещне сред пътниците, докато късметът й се усмихнал и тя го видяла на последната спирка на автобусите в к-с „Славейков“. Разпознала го лесно – 83-годишен чуждестранен гражданин, с множество здравословни проблеми, живеещ от дълги години в Бургас, който след претърпян инсулт трудно комуникирал. Мария му обяснила с жестове, че е намерила парите му и че ще се обади в полицията, за да му ги върнат. Невярващ на късмета си и доброто сърце на 34-годишната бургазлийка възрастния човек получил обратно изгубената в градския транспорт сума.

За благородната си постъпка Мария Добрева получи от ОДМВР-Бургас благодарствен адрес, връчен й от временно изпълняващия длъжността началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” старши инспектор Павел Колев. На жената беше връчено и парично поощрение от общинската фирма-превозвач „Бургасбус” с управител инж. Петко Драгнев и синдикалната организация на служителите във фирмата. По време на тържествената церемония, състояла се във фирма „Бургасбус”, Мария беше придружена от съпруга си – шофьор в общинската фирма-превозвач от 3 години и третата си дъщеря – 8-годишната Михаела, която с възхищение и радост слушаше похвалите към 34-годишната й майка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments