Благоевградският кмет оттегли предложението за намаляване на еднократните помощи за новородени

0
20
Бебе
Бебе. Снимка: Pixabay

Благоевградският кмет Илко Стоянов оттегли предложението от Общински съвет – Благоевград за намаляване на еднократна финансова помощ при раждане или осиновяване на първо, второ, трето дете, близнаци и тризнаци.

„Мотивите за решението ми са съвсем разбираеми. Като кмет аз се вслушвам в гласа на хората. Вследствие на проведени разговори прецених, че моментът не е подходящ. Предвид COVID кризата съм на мнение, че Общината следва да помага с каквото е възможно на младите родители. Истината е, че Бюджетът е изключително натоварен и запазването на стойностите ще даде отрицателен ефект върху други дейности в него, но децата са наш приоритет“, коментира кметът.

След оттегляне на предложението, еднократната финансова помощ за първо дете остава 900 лева при родител с висше образование, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.

За второ дете при родител с висше образование паричната помощ остава 1110 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.

По решение на кмета се запазват паричните стойности и за трето дете – при родител с висше образование 2000 лева, при родител със средно образование 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.

При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ остава 1000 лева, без да се отчита образованието н майката и поредността на децата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments