Бизнесмен: Млади хора искат да ги наемам на черно, за да не загубят едни 1850 лева на месец

0
1110
Събиране на реколта
Събиране на реколта. Снимка: Държавен фонд "Земеделие"

Бизнесмен от Гоце Делчев разкри схема, по която много хора у нас си гарантират огромен месечен доход, без на практика да работят. По думите му те получават 1850 лева на месец или 21 600 лева на година. 

Пред „Труд“ той разказва, че много хора реално или фиктивно работят по три дни или седмица в чужбина, а след това си стоят вкъщи и получават средно по 1850-2000 лева на месец в продължение на година.

Схемата използва вратичка във френското законодателство и предвидените в него помощи за безработица. Така един наш работник, който е работил само няколко дни на полето във Франция, има право да получи от българската държава процент от цялата месечна заплата за срок до една година в зависимост от стажа си Първите три месеца обезщетение се изплащат от Франция, а останалите от България.

Всичко това води до редица злоупотреби, а участниците в тях междувременно си намират втора работа, която да им носи допълнителни приходи, но без да подписват договор за това. 

По думите на бизнесмена само за миналата година са изплатени близо 50 милиона лева обезщетения на хора, които са работили във Франция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments