Бизнес форум „Добрите практики между синдикатите и бизнеса“ стартира в Бургас

0
99
Бизнес форум „Добрите практики между синдикатите и бизнеса“ стартира в Бургас
Снимка: Искра.бг

Бизнес форумът „Добрите практики между синдикатите и бизнеса“ стартира днес в Бургас. “Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и Конфедерация на независимите синдикати в България /КНСБ/ представиха различни възможности и успешни инструменти за работодателите в условия на криза. Те дискутираха и възможностите за съвместна работа и партньорство. Сред официалните гости на събитието бяха президента на КНСБ – Пламен Димитров, директорът на „Инспекция по труда“ – Бургас Павлин Васков и експерти от централата на синдиката и представители на Община Бургас. Пламен Димитров коментира:

На първо място очаквам да има правителство в България, което трябва да направи актуализация на бюджета. От вчера, което се предлага се вижда, че няма орязване на разходите, а има завишаване на приходите от около 2 милиарда. Така могат да направят живота на много хора по-спокоен. Много е важно за бизнеса да се продължи мярката 60/40 и да се осигурят по 1000 лева на всички, които са на първа линия. Задължително е да се задейства и Плана за възстановяване, с който се закъснява ужасно.

Президентът на КНСБ заяви, че всяка една държава се опитва да стимулира бизнеса си, да отдели повече пари в потребление, за да може да гарантира по някакъв начин устойчивостта на старта на икономиката. Димитров разясни, че се правят стъпки за завръщането на българите от чужбина, като им се предлага квалифицирана работа в България. По думите му нашата страна се нарежда на 3-то място по негативна демография. Според него решенията за бизнеса са залагане на нови технологии, обучаване на възрастни хора в електронна среда, реформиране на образователната система и т.н. Той допълни:

Ако само се ревизира, кога ще се реализира!

Директорът на „Инспекция по труда“ – Бургас Павлин Васков посочи, че все още работодателите в сферата на туризма са затруднени за намирането на работна ръка, макар че са в разгара на сезона. Той разясни, че нивата на безработица в района на Бургас са ниски. По думите му на пазара на труда в момента има търсене на кадри в училищата и детските градини, в  Call Center, в търговията и като шофьори.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments