Бившият главен архитект на Хасково също ползвал общинско жилище

0
182
Община Хасково
Община Хасково. Снимка: Фейсбук

Бившият главен архитект на Хасково Деляна Панайотова е ползвала общинско жилище, което не е било ведомствено, съобщи БНР. За да се превърне апартаментът ѝ в луксозен, общината е трябвало да заплати 30 000 лева за ремонт, обясни общинският съветник от „Коалиция за Хасково“ Георги Пеев.

„Ползваше апартамент от 85 квадрата срещу 63 лева месечен наем. Общински служители нямат право да ползват под наем апартаменти, ако не са във фонд „Ведомствен“. Тя не е трябвало да плаща 63 лева на месец, а двойно повече, което е ощетяване на общинския бюджет“, обясни Пеев.

„За мен финансова злоупотреба в ущърб на общината няма“, коментира от своя страна шефът на „Общинска собственост“ Янко Петев.

„Във всяка една проверка има определена доза…, но при положение, че аз не знам да е извършено закононарушение, не бих се притеснявал“, допълни заместник-кметът на Хасково Велин Вълкански.

Проверка на БНР огласи случай на продажба на апартамент, при който чиновник на общината използвал фалшиви документи и взел парите на ръка, както и че заместник-кметът Милена Янузова ползва жилище за социално слаби

На 13 март прокуратурата обяви, че в общински жилища са били настанявани ĸмeтoвe, заместник-кметове и кметски наместници. Установени са закононарушения в 175 нapeдби нa Oбщинcки cъвeти на територията на цялата страна.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments