Бивш военен министър: Украйна ще възстанови всички окупирани територии

0
41
Война в Украйна
Война в Украйна. Снимка: Pixabay

“Следяхме дали руските войски напредват и доколко украинските сили успяват да отбраняват определени позиции. Сега въпросът е не дали Украйна ще удържи. Категорично ясно е, че Украйна ще удържи, но и ще възстанови всички окупирани територии.”

Това заяви бившият военен министър проф. Тодор Тагарев. По думите му се вижда обрат през изминалите 6 месеца. Според него важен ход на Украйна е, че никога не казва какво точно възнамерява да прави като контраофанзива.

Тагарев посочи пред „bTV“, че цялото внимание е било отправено на юг към Херсон. За него Русия очевидно се е хванала на тази идея, но руснаците не могат да завземат Харков.

„Дори в тъмнината Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове. Преднамерени и цинични ракетни атаки срещу гражданска критична инфраструктура. Няма военни цели“, написа в социалните мрежи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

По думите на украинския президент става ясно, че областите Харков и Донецк са без електрозахранване, а в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област има частични проблеми с тока. Той се обърна към руснаците:

„Вие още ли мислите, че сме „един народ“? Още ли мислите, че може да ни изплашите, пречупите и принудите да отстъпим? Вие наистина ли нищо не сте разбрали? Не сте разбрали кои сме ние?“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments