Бивш шеф на НСО: Настоящият началник да подаде оставка заради скандала на Шипка

0
22
ПП
ПП "Възраждане" на Шипка. Снимка: Facebook

Началникът на Националната служба на охрана /НСО/ трябва да подаде оставка заради скандала на Шипка, заяви бившият началник на службата за охрана ген. Красимир Станчев. Той припомни как протестиращи целеха със снежни топки премиера Кирил Петков и председателя на парламента Никола Минчев. По думите му е необходимо да се взимат повече мерки за охрана на първите в държавата.

Станчев подчерта, че служителите на НСО трябва да пазят не само живота на охраняваните лица, но тяхната чест и достойнство. По думите му авангардът на охраната е можело да поиска техническа помощ от столицата, след като е имало информация, че охраняваните лица могат да бъдат нападнати. Той коментира пред „bTV“:

Година и половина, откакто съм напуснал, там нищо не се развива в техническа посока.“

Според бившия началник има проблем с подбора на кадрите за тази служба и се назначават хора без нужните качества. От Службата излязоха с позиция за случилото се на 3-ти март:

Националната служба за охрана е деполитизирана военизирана служба за сигурност и категорично се противопоставяме на всички опити НСО да бъде обвързвана с партийни интереси, намерения и действия. Ръководството на Националната служба за охрана изразява благодарност на своите служители, които с професионалното си поведение допринесоха за овладяване на възникналото напрежение и съобразно своите правомощия не допуснаха да се стигне до нежелани инциденти по време на честванията на Националния празник.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments