Бивш директор на отдел „Издирване“: Семейството на Сашко трябва да се проучи по-детайлно

0
283
Изчезналият Александър
Изчезналият Александър. Снимка: Община Перник, Facebook

Семейството на изчезналия Александър от Перник трябва да се проучи по-детайлно, призовава бившият директор на отдел „Издирване“ в МВР Красимир Занев. Според него трябва да се обърне внимание върху поведението на родителите и да се разбере в какви отношения са били, как и какво са говорили. В ефира на „NOVA“ той отбеляза, че е имало сигнали, че майката иска детето, но бащата не й го давал.

Основната версия е „отвличане“, смята Занев. По думите му по време на тези мащабни оперативно-издирвателни мероприятия и към днешна дата, детето трудно би оцеляло без вода, храна и при тези ниски температури. Той препоръча да се проверят домовете и на съседите на семейството.

„Да се види дали няма някой самостоятелен, да се види дали няма някой с педофилски наклонности.“, даде насоки той.

Същевременно доброволците, включили се в издирването на 12-годишното дете, прекратяват мащабното издирване. Това съобщи координаторът на част от тях Станислав Фердов за „БНТ“. Мотивите – вече 7 дни няма следа от момченцето и все по-малко хора се включват в търсенето предвид влошаването на метеорологичните условия.

Въпреки това доброволците остават в готовност да реагират при наличие на горещи сигнали за местоположението на момченцето. Вчера близо 100 души са го търсили около и в Перник, разлепени са множество негови снимки в близките села.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments