„Биволъ“ осъди кмета на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев и „Канал 3“ за клевети

0
1187
Иван Алексиев
Иван Алексиев, Снимка: Facebook

„Биволъ“ осъди кмета на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев и „Канал 3“ за клевети. Това съобщиха от медията на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Иван Алексиев е субект на дългогодишни разследвания от страна на журналистите от „Биволъ“. Така например в статия от 23 юли 2017 година се показва скандално решение на Общинския съвет в града да развалят дарение, направено преди десетки години и да си присвоят държавния Военен санаториум. Според „Биволъ“ крайната цел била дейността на лечебното заведение да бъде отдадена на частни лица в съдружие с общината. Впоследствие обаче парцелите на санаториума да бъдат разпродадени. Те се намират на едно от най-екзотичните места – т.нар. „пясъчна коса“. Това е тясна ивица земя, която разделя морето от лагуната на Поморийското езеро. Инициатор на този процес бил кметът Иван Алексиев.

В друга своя статия от „Биволъ“ показват как кметът използва общинските шофьори да карат дъщеря му на училище в Бургас всяка сутрин. Те дори я придружавали до класната стая, като носели ученическата й чанта.

В същото време в интервю за „Канал 3“ Иван Алексиев е обявил, че бил „рекетиран“ от директора на „Биволъ“ Асен Йорданов, главния редактор Атанас Чобанов и сътрудника им Стоян Тончев.

„Алексиев и „Канал 3“ бяха осъдени заради гнусните клевети срещу Биволъ и екипа ни, че сме рекетьори и разследванията ни били мотивирани от лични интереси. Абсолютна и брутална лъжа, обида и клевета, заради която свинските марионетки и ла.нометки ще си получат заслуженото! А #ГешевЕПозор е образувал по клеветите им дела срещу Биволъ за ОПГ. Специализираната прокуратура вместо да гони престъпниците е затънала в Позора да натиска хората да лъжесвидетелстват срещу нас, в отчаян опит да „легитимира“ клеветите! Защото баш ние сме главната Мафия, която се изправя срещу държавната мафия“, написаха във Facebook от сайта.

Те обявиха, че оттук-нататък предстояло верижно завеждане на дела срещу всички останали медии, които са повтаряли и тиражирали клеветата за „рекетьорите от Биволъ“:

„Ще бъдем наистина безмилостни, защото Биволъ помни и никога не забравя. Освен това сме едни много търпеливи хора и умеем да търсим постоянно и да чакаме Справедливостта! Не всичко е обречено в Съдебната ни система, когато има доблестни магистрати, които не страхуват Пеевски, а имат морала и съвестта на истински законопазители!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments