Бисер Русимов: „Бургас прайд“ може да бъде отменен, ако шефът на ОДМВР напише доклад до кмета

0
2542
Бисер Русимов
Бисер Русимов

Все още съществува реален шанс гейпарадът в Бургас да бъде отменен. Това става възможно, след като представителят на Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ Бисер Русимов входира писмо до кмета Димитър Николов. В него се настоява „Бургас прайд“ да не се състои, защото събитието противоречи на традиционните християнски ценности.

Гейпарадът е планиран за 15 май и ще се проведе на площад „Тройката“ от 16:30 часа. ОЗБГ организира протест на същата дата от 16:00 часа, който ще се състои срещу търговския център „Триа“.

Бисер Русимов съобщи пред Искра.бг, че е провел разговори за отмяна на гейпарада със секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев и кмета Димитър Николов:

„До срещата с Божидар Кънчев се стигна, след като предварително бяхме звъняли на секретарката на Димитър Николов и оттам тя ни пренасочи към Божидар Кънчев, тъй като многоуважаваният от нас г-н Николов явно е доста зает и няма време. По време на срещата с Божидар Кънчев ние му казахме каква е нашата ясна позиция за отмяна на „Бургас прайд“, тъй като се създава голямо напрежение. Той ни поясни, че единственият законов начин, по който може да се отмени, е след доклад, който шефът на ОДМВР г-н Калоянов трябва да напише – че има предпоставки за създаване на такова напрежение, оттам да се изпрати до г-н Николов и той вече да разпореди да се отмени събитието. След това ние настоявахме за среща с г-н Николов. Търсихме го в продължение на десет дни по различни канали, не успяхме да се свържем с него. Днес съвсем случайно получих информация кога ще излезе от Общината, при което аз най-търпеливо го изчаках там. Проведох с него около 3-4-минутен разговор. Той ми потвърди абсолютно същите неща – че единственият законов механизъм този „Бургас прайд“ да бъде отменен, е в ръцете на г-н Калоянов. Той е изпратил абсолютно всички доклади, документи, писма, които са пристигнали от организации, които са и със снимкови материали, на хората, които са организирали „Бургас прайд“.“

Русимов е попитал кмета кога може да се вземе решение за отмяна на „Бургас прайд“. Николов му е казал, че може да се случи няколко дни преди това, а може и в деня, на самия гейпарад.

Русимов разказа още, че и Кънчев, и кметът са били много обрани в коментарите си за „Бургас прайд“ и той го отдава на това, че и двамата са политически фигури и хора от общинската администрация.

„Те се стремяха да бъдат доста неутрални по темата. Аз се допитах до тях за съвети те какво биха дали като препоръка, но наистина бяха изключително неутрални“, каза още той.

Представителят на ОЗБГ се обърна към бургаските граждани:

„Искам да използвам вашата медия, за да призова повече граждани да се включат в протеста, за да може да покажем, че наистина сме мнозинство и не сме съгласни с това, което се случва. С присъствието си да дадем ясен знак, че това, което правят организаторите на „Бургас прайд“, не е редно да се случва в пределите на града. Ако искат да го правят някъде извън града, нямаме нищо против. Считаме този прайд за нещо аморално. Чисто законово те не извършват нищо незаконно. Но не е морално това, което се случва. В крайна сметка никой не изпитва омраза към тези хора. Те сами предизвикват хората да ги мразят по начина, по който натрапват своята сексуална ориентация.“

Русимов подчерта, че гейпарадът може да повлияе много лошо да подрастващите, защото те все още не са ясно ориентирани и нещо подобно би могло да ги обърка.

„Хората не са добре настроени към това нещо. Включително родителски организации се включиха“, подчерта той.

Така от ОЗБГ подчертават, че по думите на секретаря на общината и на кмета топката е в полицията и от нея зависи дали градът ще бъде подложен на първия по рода си разврат, или ще запази чистотата си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments