Бисер Русимов: Ако държавата е загрижена за гражданите, трябва да се дава „Зелен сертификат“ за антитела!

0
414
Бисер Русимов и Румен Радев
Бисер Русимов и Румен Радев. Снимка: Личен архив

„Ако държавата наистина е толкова загрижена за своите граждани, трябва да се задължително „Зелен сертификат“ за антитела“.

Това обяви категорично пред Искра.бг представителят на „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ Бисер Русимов. Според него хората, които имат антитела, трябва да се разглеждат като такива, които са ваксинирани. Русимов подчерта, че те няма как да попречат на някои други.

Що се отнася до ваксинацията срещу COVID-19 той е абсолютно категоричен, че тя трябва да бъде по избор на всеки един отделен човек.

„Не трябва да се налагат по никакъв начин задължителни ваксини, защото по този начин се нарушават човешките права. И в крайна сметка не виждам какво се притесняват хората, които са ваксинирани, от тези, които не са ваксинирани. Не ме разбирайте погрешно. Ние не сме против ваксините. Напротив ние сме „за“ ваксините. Това, което ни притеснява в момента, е ранният период, в който те така агресивно се налагат“, коментира още Русимов.

Той присъстваше и на днешното посещение на президента Румен Радев в Бургас. На въпрос за това събитие Русимов отговори:

„Ние сме доказали през годините, че сме организация, която не е обвързана политически. Аз лично симпатизирам на отделни личности, една от които е Константин Бачийски. Днешната визита на г-н Радев беше голямо събитие за града. Той е все още действащ президент и като граждани дойдохме да посетим това събитие за град Бургас.“

На въпрос на Искра.бг какво счита, че ще се случи в Бургас и областта от днешна дата до провеждането на следващите местни избори през 2023 година Русимов каза, че силно се надява градът да се развие икономически, защото това е нещото, което липсва през последните 12 години.

„Така че аз вярвам, че градът може да стане по-добре икономически, да стане един по-добър град и да се даде възможност за един по-нормален начин на живот за всички граждани в Бургас“, подчерта той.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments