Билет за вълнуващо пътуване: Празничен влак по теснолинейката на 3 март

0
60
Влак
Влак. Снимка: БДЖ

Специален празничен влак ще пътува от гара Септември до Якоруда и обратното за отбелязване на националния празник за освобождението на България на 3 март. По този начин ще бъде спазено вече превърналото се в традиция честване на празника да бъде съпроводено с пътуване с влака по теснолинейката, съобщиха от българската железница.

Влак
Влак. Снимка: БДЖ

Тази година от БДЖ и Гражданско сдружение „За теснолинейката“ предвиждат цялостна програма по време на пътуването с празничния влак. Композицията ще потегли от гара Септември в 09:30 часа и ще пристигне в Якоруда в 13:10 часа. Първата спирка по време на празничното пътуване ще бъде в гара Цепина, където всички пътуващи ще могат да разгледат отразяващата историята на линията експозиция в Дом-музея на теснолинейката. Следващата спирка по маршрута на влака ще бъде в гара Велинград, на която се очаква малка изненада за хората от влака в рамките на престоя им там.

Преди да пристигне в Якоруда композицията ще има престой и в най-високата гара на Балканския полуостров, където всички пътуващи ще могат да увековечат момента от своето присъствие там с достатъчно време за разнообразни фотографии от красивите местности. След пристигането в Якоруда предстои празнично шествие до центъра на града и организирана празнична програма в местното читалище и на площада. Отпътуването на влака обратно към гара Септември е в 16:30 часа от Якоруда. В гара Септември влакът ще пристигне в 19:26 часа. Към състава на композицията ще бъде включен и бюфет-вагон за още по-приятното пътуване по живописния маршрут на теснолинейката, прекосяващ планините Рила, Пирин и Родопите.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Септември-Якоруда-Септември е 33 лева с включено запазено място. Билети за тези влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната и онлайн от ТУК. Местата в теснолинейните вагони и количествата на билетите са ограничени.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments