Безплатен летен курс по програмиране за деца организират в Бургас

1
404
Безплатен курс по програмиране за деца
Безплатен курс по програмиране за деца. Снимка: Община Бургас

Можете да запишете детето си на безплатния курс по програмиране със Scratch в „Coding Kids Burgas„. Той е за ученици на възраст от 6 до 12 години и ще се проведе в периода: 8 юли – 28 юли. Местата са ограничени.

Локациите на провеждане на обученията ще бъдат:

  • Международният конгресен център до Морска гара;
  • Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“;
  • ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“.

Във формата за записване желаещите имат възможност да отбележат по-удобната за тях локация, както и периода, през който желаят да се обучават. За записване: ТУК.

Чрез „Coding Kids Burgas“ имаме амбицията да запалим любопитството на младежите към технологиите, да им помогнем да усвоят нови умения и да ги превърнем от консуматори на технологии в техни създатели. До момента за три години от стартиране на програмата над 1000 бургаски деца преминаха успешно обучението, което показва, че има силен интерес към програмата, затова ще продължим да я развиваме и надграждаме„, сподели кметът Димитър Николов.

След приключване на обучението, участниците ще получат поименен сертификат, който свидетелства за успешно придобитите знания и умения. Обучители в програмата отново ще бъдат изявени ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в града.

8-годишно момче изскочило на пътното платно и се блъснало в „БМВ“ в Бургас

 

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments