Безопасно ли е „споделеното пътуване“?

0
135
Пътуващи Бургас - София и обратно!
Източник: Скрийншот от Фейсбук

През последните години все повече хора използват т.нар. „споделено пътуване“, когато им се налага. В социалната мрежа „Фейсбук“ има създадени десетки групи за организиране на транспорт от и до различни градове. Всеки споделя кога и къде отива, като по този начин намира други хора, с които си споделят разходите за гориво, а защо не и да им остане някой лев. Доколко обаче този вид транспорт е безопасен?

Диляна Стоянова от град Бургас сподели във „Фейсбук“ неприятния си опит от пристигането й в София. Младото момиче не за първи път ползва групата „Пътуващи Бургас – София и обратно!“. Този път попаднала на некоректно отношение.
Още с тръгването момичето видяло, че в автомобила ще пътува заедно с още 4-ма души, което не е съвсем удобно за дълги разстояния. Уговорката е правила в онлайн, но не с шофьора, а с неговата приятелка.

Фрапиращото е това, че водачът е спрял, за да слезе тя „посред нищото“, в началото на София. Тя измолила да я оставят поне на следващата спирка.

Валентин, който е управлявал колата е на мнение, че не е длъжен да я кара, където и да било и ако иска може да я остави дори на входа на София.

За радост Диляна е невредима и администраторите на групата незабавно са премахнали и блокирали и Валентин, и приятелката му от групата, за да не се случват повече подобни ситуации.

„Все пак, поне за сега, ми се струва, че коректните преобладават! Просто, като попаднеш на един такъв, ти държи влага за доста време напред“, споделя мъж, който е участник в групата.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от