Без нощен транспорт през лятото в столицата

0
54
Автобус
Автобус. Снимка: Искра.бг

През летния сезон няма да има нощен транспорт в столицата. Това е заложено в доклад, който е внесен в Столичния общинския съвет от съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера, пише „Монитор“.

Нощните линии бяха спрени в началото на пандемията от COVID-19 през пролетта на 2020 година, а след това последваха няколко отсрочки за пускането им. Сега общинарите предлагат работата на нощните автобуси да бъде преустановена до 1 октомври. Основната причина за това решение е борбата с COVID-19 и удължената извънредна епидемична обстановка у нас. В мотивите се посочва:

„Предвид въведените ограничения, отразяващия се на обществения живот, като част от овладяването на разпространението на COVID-19 бяха предприети редица мерки по отношение на обществения транспорт, като част от тях са свързани с извънредни разходи – дезинфекция на превозните средства, закупуване на маски и дезинфектанти за работниците и служителите в транспортните дружества, а други са свързани с промяна в разписанията и експлоатационните планове на дружествата. Във връзка удължената епидемична обстановка, продължава прилагането на определени мерки, с които се цели намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве и здравната система„.

През последните седмица се наблюдава леко увеличаване на пътникопотока, но все още това не се отразява на продажба на превозни документи. Съветниците разясняват, че с пускането на нощните линии ще има големи разходи заради ниското търсене на услугата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments