Без инциденти приключи поредният протестен ден в София

0
100
Протест
Снимка: Facebook

Протестните действия в столицата приключиха без големи нарушения на реда, съобщават от СДВР. Четирима души са отведени в столични районни управления. Сред тях са двама 16-годишни младежи, единият от които без документ за самоличност. Те са палили факли по време на шествието. По-късно са били предадени на родителите им. Полицейски служители установяват съпричастността на двама мъже към инцидент в метростанция „Климент Охридски“.


През изминалото денонощие не се е стигнало до окупация на ключови сгради в столицата от страна на протестиращите. Част от тях изразиха недоволството си като пресичаха пешеходната пътека пред парламента и блокираха една от линиите на метрото.

От полицията напомнят на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации. Охраната, която се осъществява от полицейските служители има за цел да пази спокойствието на гражданите и правото им на нормален живот при различни ситуации.

Същевременно стана ясно, че бившият народен представител от НДСВ Минчо Спасов е бил освободен от ареста на Първо районно управление в София, пише „24 часа“. Това се е случило около 01:00 часа след полунощ.

Ексдепутатът беше арестуван в понеделник заради краткото блокиране на метрото в столичния квартал „Младост“. С него бяха задържани още двама. За да го защитят пред районното управление пристигнаха трима депутатите, сред които Емил Георгиев, Татяна Дончева и Мая Манолова.

Към момента Спасов няма повдигнати обвинения. Той е бил разпитан като свидетел и се е установила неговата съпричастност към извършеното.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments