Бетонни саксии с пейка и голям стол за снимки поставиха в Градския парк

0
149
Обновяване на Градския парк в Разград
Обновяване на Градския парк. Снимка: Община Разград

Продължава обновяването на Градския парк в Разград. Днес заместник-кметът на Общината Добрин Добрев присъства на поставянето по негова идея на общо 8 елемента паркова мебел.

От двете страни на сцена „Ронда“ има големи бетонни саксии с пейки от вида „Ин и ян“. Те са с диаметър 2,20 м. и тегло по над 1 тон. В едната част ще бъдат засадени от служителите на ОП „Паркстрой“ с разноцветни храстови пълзящи видове растения, а другата е за сядане. Съоръжението бе инсталирано с помощта на мотокар така, че седналите на пейката хора да имат видимост към сцена „Ронда“.

В началото на главната алея на парка бяха поставени 5 големи саксии – една с кръгла форма, две ромбовидни и 2 правоъгълни. В тях също ще бъдат посадени разноцветни храстови пълзящи видове растения.

Осмата паркова мебел е голям бял стол, подходящ за снимки сред зеленината на Градския парк. Столът бе поставен до детската площадка в района на Колодрума и веднага предизвика интереса на играещите си там деца.

От Община Разград припомнят, че обновяването на Градския парк е сред ангажиментите на настоящото кметско ръководство и през настоящата година са предвидени няколко вида дейности в едно от любимите места за отдих на разградчани.

В края на май приключи рехабилитацията на алейната мрежа на парка с дължина около 5 км, обновени бяха пейките и кошчетата за смет, засадена нова цветна картина часовник срещу паметника на Христо Ботев, а до края на годината предстои изграждането и на две площадки в границите на Градския парк – за стрийт фитнес и детска площадка. В момента тече обществена поръчка за изпълнение на проекта.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments