Белгийка шофира 1445 км вместо 145 км заради GPS грешка

0
518
Автомобил
Снимка: Pixabay

67-годишна белгийка е шофирала 1445 километра през 6 държави заради грешка в навигационната система на автомобила й, пише The Daily Mail.

През 2013 г. Сабине Моро трябвало да посрещне свой приятел на гара в Брюксел – пътуване на около 145 км от дома й в Сол-сюр-Самбре. Тя обаче взела катастрофално грешен завой и накрая се озовала на … 1445 км в Загреб, Хърватия.

Белгия-Хърватия
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Въпреки че е преминала през 5 граници и е видяла многоезични пътни знаци, жената спряла пътуването си едва, когато била сигурна, че вече не е в Белгия. Въпреки че спряла да зареди с бензин 2 пъти, Моро не се съмнявала, че нейният „ТомТом“ може да я води по грешен път.

„Разсеях се, затова продължих да шофирам. Видях всякакви пътни знаци, първо на френски, после на немски и накрая на хърватски, но продължих да шофирам, защото бях разсеяна. Но не съм си задавала въпроси. Просто натисках педала с газта. Изведнъж стигнах в Загреб и разбрах, че вече не съм в Белгия.“

А докато Сабине пътешествала, синът й въобще не се забавлявал. Той съобщил за изчезването на майка си в полицията и започнало нейното търсене. Властите вярват, че тя е преминала през Франция, Германия, Австрия и Словения, преди най-накрая да стигне до Хърватия. И чак след това решила да се върне.

Тъкмо, когато от полицията смятали да я обявят за общодържавно издирване, тя се обадила на сина си и му казала, че е в Загреб.

Попитана дали не е намерила продължителността на пътуването или промяната в езика за странни, Сабине отговорила: „Може би, но аз бях просто разсеяна“.

„Спрях няколко пъти за бензин и платих с кредитната си карта. Когато се почувствах уморена, спирах за няколко часа да поспя в колата“, добавя тя.

Накрая Моро се прибрала вкъщи след 60-часово приключение.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от