Бебе на 9 дни е било настанено в стая с температура 15 градуса в старозагорската болница

0
984
Клиниката по педиатрия в болницата в Стара Загора
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Бебе на 9 дни е било настанено в стая с температура от едва 15 градуса в болницата в Стара Загора. За това сигнализираха неговите родители.

Случката е от Клиниката по педиатрия на Университетската многопрофилна болница.

Майката Анелия Драголова разказа пред „NOVA“, че се е наложило синът й да постъпи в лечебното заведение след сериозно задавяне. Жената обаче установила, че парното в стаята не работи постоянно. От персонала й казали, че това се дължи на авария.

Иначе тя е благодарна на лекарите, които са успели да спасят сина й след задушаване.

„В отделението няма топла вода навсякъде. Само в тази прословута вип стая, в която ни прехвърлиха на втория ден от лечението. На останалите места няма топла вода. Плюс това страшно много духа под дограмата.“, разказа майката.

„Когато едно дете е било рисково и майката се бори за неговия живот заедно с лекарите, това ли е най-важното?! Да качим снимки във „Facebook“, за да покажем колко сме грамотни. И спирам дотук. Може наистина да е било 15 градуса, но, за да стане цикълът на отопление денонощен, болницата трябва да бъде газифицирана.“, обяви в отговор директорът на лечебното заведение проф. Петрана Чакърова.

Тя твърди, че новороденото е трябвало да бъде настанено в Отделението по неонатология, но майката не е пожелала, защото там не се приемат придружители.

Персоналът се оплака от грубо отношение на родителите към тях. Те, от своя страна, казват, че са искали да дадат гласност на случая, за да може болницата да реши своите проблеми.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments