БДЖ публикува за обществено обсъждане графика за движение на влаковете за 2024 година

0
740
Влакове
Влакове. Снимка: Искра.бг

Проектът на График за движение на влаковете за 2024 година е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ . За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.

Българските граждани, които често пътуват с влак, имат възможност да се запознаят с предложеното разписанието за догодина и да реагират с аргументирани предложения към превозвача и съответните областни и общински власти. Това ще даде възможност на областните и общински администрации също да се запознаят и да имат готови предложения на предстоящите работни срещи между институциите.

Новият график е съобразен максимално с мащабните инфраструктурни проекти в страната и основно в жп възел София и Пловдив, поради които възможностите за преминаване на влакове в района на двете гари са ограничени.

За подобряване на обслужването в Северозападните райони на страната е планирано движението на директен пътнически влак от Монтана до София, от Враца до Септември през София, както и от Септември до Мездра през София.

След наблюдавания интерес втора поредна година към сезонния влак между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, през следващия летен сезон освен нощния влак е планирано движението и на един дневен бърз влак между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments