БДЖ организира пътувания с парен локомотив по теснолинейката

0
27
Парен локомотив
Парен локомотив. Снимка: БДЖ

Любителите на теснолинейката у нас ще имат уникалната възможност да се повозят, теглени от парен локомотив. БДЖ организира две пътувания за ентусиастите които ще се проведат на 1 и 4 юни.

Композицията с парния локомотив 609.76 ще се движи по маршрут Септември – Велинград – Септември, като ще потегли от гара Септември в 09:15 часа и ще пристигне във Велинград в 12:00 часа след две спирания на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да се насладят и фотографират откриващите им се красиви гледки. След малко повече от два часа време за разходки в курортния град, атракционният влак ще тръгне от гара Велинград в 14:15 часа обратно към гара Септември, където ще пристигне в 16:05 часа.

За всички пътници са подготвени и допълнителни изненади, като по този начин ще бъдат отбелязани 135 години от създаването на Българските железници. 68 лева е цената на билета билета за пътуване в двете посоки Септември – Велинград – Септември. В нея е включено запазено място, като за всички деца под 10 години билетите ще бъдат на половин цена.

Те могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Местата в теснолинейните вагони са ограничени.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments