БАЗ и СЗБ: Отпадането на епидемичната обстановка удря бизнеса и работещите на първа линия

0
12
Затворени заведения
Затворени заведения. Снимка: Pixabay

„Отпадането на епидемичната обстановка означава единствено спиране на и без това липсващата подкрепа за българския бизнес и на бонусите за всички работещи на първа линия в борбата с COVID-19.“

Това обявиха в своя позиция до медиите от Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружение на заведенията в България /СЗБ/, позовавайки се на изказване на председателя на Комисията по здравеопазване в парламента доц. Антон Тонев.

„Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадане на епидемичната обстановка. (…) Ще се наложат промени в закона, за да останат маските в обществените места и без епидемична обстановка, както и да може по места да се въвеждат част от мерките, с които сме свикнали.“, коментира Тончев.

Според БАЗ и СЗБ това означава, че държавата пак използва популистки методи, с които да каже, че мерките падат, но всъщност да вземе от трудещите се хора и бизнеса дори мижавата подкрепа, която се правеше, че им оказва, а да остави всички рестрикции, които налага.

„И да не забравяме, че от 2 години, не само персоналът в заведенията, а и изобщо на служителите в търговските обекти, се налага да работят с поставени маски. Е, ние не сме съгласни повече с този тормози кошмар. Крайно време е да загърбим имитацията на мерки, които водят единствено до условия за корупция и извиване на ръце. Крайно време е да спрем бизнеса! Бизнеса, свързан с пандемията!“, призовават двете сдружения и добавят:

„Мислите си, че е хитро, но е много прозрачно… Вече сме се отказали да ни помагате, но сме на фаза, при която настояваме поне да не ни пречите. Ако пречите нарочно, молим – спрете! Ако го правите от некадърност, опитайте да се ограмотите в най-кратки срокове, докато още съществуваме…“

Отпадането на епидемичната обстановка трябва да означава само едно – долу маските, категорични са от СЗБ и БАЗ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments