Бащата на убитата Андреа поиска среща с Борисов, премиерът прие

0
299
Андреа Руменова
Снимка: Miroslav Iliev, Facebook

Бащата на убитата Андреа Руменова поиска среща с премиера Бойко Борисов. Причината е законът, който предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 12 години за 17-годишния извършител на тежкото престъпление Аксел Олеков.

Премиерът прие да проведе разговор с близките на загиналото момиче през следващите дни.

Семейството на Андреа настоява за по-сурово наказание за нейния убиец, въпреки че няма навършени 18 години. Според тях законът защитава извършителите на подобни зверства.

Пред „бТВ“ бащата на убитото момиче от Галиче Асен Руменов обяви, че дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки. И допълни:

„Един отчаян баща иска детето му поне да има покой на душата. За мен това е една школа и след като излезе, той отново ще бъде убиец.“

Асен Руменов отново повтори, че ще живее заради другата си рожба и докрай ще се бори за справедлива присъда за Олеков.

За Андреа той каза, че е била прекрасно дете и е можела да бъде пример за всички. Мечтата й е била да завърши и след това с нейния приятел да предприемат по-сериозни стъпки. Били са заедно от четири години и много са държали един на друг.

Жестокото убийство беше извършено в нощта срещу 11 януари. Андреа беше открита мъртва в къщата на баща й. Престъплението разтърси цялото общество.

Убиецът на Андреа
Снимка: Фейсбук, Аксел Олеков
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments