Баща опитал да продаде 9-годишното си момиченце за булка

0
48
Продажба на дете
Снимка: Wikimedia commons

Мъж се опитал да продаде доведената си дъщеря за булка като това, че е на 9 години въобще не го притеснило. Момиченцето било най-голямото дете в семейството му и единственото, което не е от него, пише „Днес“.

Майката, която била обект на домашно насилие, се противопоставила на мъжа си и го напуснала. Тя и по-малките й деца ще бъдат настанени в звено „Майка и бебе“, обясни Анна Конукова от Държавна агенция за закрила на детето – Варна пред „Нова телевизия“ и добави, че част от децата може да бъдат настанени и в приемни семейства.

За инцидента стана ясно, след като майката потърсила полицейска закрила във Варна на 3 март. Жената била от Добрич. Според районната прокуратура мъж, с който тя живеела на семейни начала, е искал да продаде 9-годишното момиченце. Целта е била брак.

„Семейството е живеело в сравнително разбирателство. Имало е понякога конфликти, но не се е стигало дотам тя да напуска семейството. Този път обаче най-голямото момиче трябвало да бъде продадено или са му търсили място, където да бъде извън семейството с цел брак“, заяви още Конукова.

Не е ясно къде и на кого е трябвало да бъде продадено момичето. Майката признала, че „от време на време е имало физическо насилие“, но по думите й не било това причината да се разделят с мъжа й.

Самото дете било притеснено, но то не се е срещало с потенциалния си „съпруг“ и нямало травми. С всичките деца ще работят психолози и социални работници. Социалните служби пък ще търсят начин майката и децата да бъдат дистанцирани от нейния бивш спътник.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments