Баща и син германци – задържани за убийство на свой съгражданин в село Соколово

0
713
Задържан
Задържан. Снимка: СДВР, Facebook, Архив

Баща и син германци са задържани за 72 часа за убийство на свой сънародник в село Соколово. По случая е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Окръжната прокуратура в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Варненската апелативна прокуратура.

Първоначално досъдебното производство е започнато за престъпление по чл. 142, ал. 1 от НК във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща у нас и живееща в добричкото Соколово, за това, че на 20 октомври е бил отвлечен съпругът й – мъж на 59 години, също германски гражданин, постоянно пребиваващ у нас.

Около 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице. След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи са включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП.

В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич и реализирани съвместно от служители на ОДМВР – Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление – убийството на германския гражданин.

Установени са две лица, също граждани на ФР Германия, имащи съпричастност към извършеното престъпление. Открито било и тялото на жертвата. Двамата мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1 във връзка с чл. 115 от НК. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments