
Ако търсите лесно, вкусно и полезно ястие, което да приготвите за семейството си, тази рецепта за зеленчуково рагу е идеалният избор. Съчетава свежестта на зеленчуците със засищащите картофи, създавайки неповторим баланс на вкусове. Освен че е изключително вкусно, това ястие е и много полезно, тъй като съдържа богат набор от витамини и минерали.
Необходими продукти
4 картофа
300 г зеле
1 червена чушка
1 морков
1 глава кромид лук
1 домат
Сол и черен пипер на вкус
½ връзка копър
1 ч.л. сушен босилек
2 с.л. олио
Начин на приготвяне
Подготовка на зеленчуците – Обелете и нарежете картофите на кубчета. Нарежете зелето на лентички, чушката – на дребно, а лука и морковите – на шайби.
Запържване на основните съставки – В загрято олио запържете картофите и зелето, докато омекнат.
Задушаване на зеленчуците – Добавете половината от нарязаните чушка, моркови и лук в тенджерата. Оставете ги да се задушават за 15 минути.
Финални щрихи – Прибавете останалата част от лука, морковите и чушката и гответе още 5 минути. Добавете нарязания домат, овкусете със сол, черен пипер и босилек, след което разбъркайте добре. Оставете ястието да къкри няколко минути и поръсете с пресен копър преди сервиране.
Защо да приготвите това зеленчуково рагу?
– Здравословно и нискокалорично – идеално за балансирано хранене.
– Лесно и бързо – готово само за 45 минути.
– Ароматно и вкусно – перфектната комбинация от свежи зеленчуци и подправки.
Опитайте тази рецепта още днес и се насладете на домашно приготвена, здравословна храна!
За още новини вижте ТУК
Присъединете се към нашия Телеграм