Българските национали по биатлон тренират с тези на Беларус в Минск

0
70


Видео: Facebook


Вторият подготвителен лагер на националите ни по биатлон продължава на олимпийския комплекс „Раубичи“ край беларуската столица Минск. Там състезателите ни се събраха с новите си треньори – руският старши треньор Александър Касперович и Виталий Норицин, който отговаря за стрелковата подготовка.

Именно във втория компонент родните ни спортисти съвместно тренираха през уикенда на „Раубичи“ с беларуските национали. Тренировката им се проведе в закрития огневи рубеж на комплекса. Българският отбор ще се готви в беларуската столица до 30 юли.


Видео: Facebook

През септември спортистите ни ще бъдат на лагер в Германия и ще участват в местния шампионат по летен биатлон, пише „24 часа“. Ако този вариант пропадне заради COVID-19, националите ни ще се върнат в Минск.

Същевременно треньорът на руския женски национален отбор по биатлон Михаил Шашилов отправи комплимент към Касперович. Валерий Полховски беше назначен пак за селекционер на мъжете в „Сборная“. Шашилов изтъкна, че единственият друг човек, който може да се справи със същата задача, е новият треньор на родните национали.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments