Български военни от учението „Посейдон-21“ са под карантина заради случаи на COVID-19

0
175
Военен кораб
Снимка: Pixabay

Случаи на заболели от COVID-19 са били установени при подготовката за участие на екипажи от ВМС в учението „Посейдон – 21“, съобщениха от военното министерство.

С цел да се избегне разпространението на заболяването по време на плаване и да се опази здравето на военнослужещите е взето решение екипажите на българските кораби да останат под карантина. Така при нужда ще може да бъде оказана незабавна медицинска помощ на военнослужещите. Евентуално разпространение на СОVID-19 би попречило и на постигането на целите на учението.

Припомняме, че противоминното учение с наименованието „Посейдон“ се провежда ежегодно от 2002 г. насам. Негови домакини на ротационен принцип са военноморските сили на България и на Румъния. Освен български и румънски военни кораби в учението участва и Втората постоянна противоминна група на НАТО. Учението се планира и се ръководи по стандартите и процедурите на НАТО. През 2020 г. домакин на българо-румънското противоминно учение „Посейдон – 2020“ беше Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на българските Военноморски сили.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments