Български таксиметров шофьор е изпаднал в безсъзнание след нападение от негови пътници в Англия

0
235
Счупена бутилка
Снимка: Pixabay

Българският таксиметров шофьор Андрей Андреев е бил нападнат в понеделник от двамата си пътници в британския град Норич, предадоха от „Daily Mail”. На 35-годишния българин са били нанесени множество удари и ритници, включително насилниците са счупили стъклена бутилка в главата му. В резултат от всичко това той е загубил съзнание и се е събудил окървавен. Закарал се е сам до близкото спешно отделение, където са му били направени четири шева.

Пред британския вестник пострадалият е разказал, че е получил поръчката в малките часове на нощта. Трябвало е да превози на малко разстояние двамата мъже, но още с влизането си те са започнали да го тормозят. В момента, в който са чули акцента му, са започнали да му се подиграват. Андреев ги е помолил да спрат, но те са продължили да се държат грубо и да го обиждат. Българинът е спрял таксито, за да ги накара да слязат, и е натиснал паник-бутона, за да предупреди контролния център на таксиметровата компания.

Последвалите събития, виковете и молбите на шофьора са заснети от камерата на автомобила му. При излизането си от таксито единият мъж е ударил Андреев със стъклена бутилка по главата. Той е паднал на земята, където нападателите са продължили да го ритат и удрят. Единият мъж се е опитал и да му открадне часовника. Българинът се е старал да си пази главата от ударите, но в някакъв момент е изпаднал в безсъзнание.

Когато се е събудил, нападателите вече са били избягали. Андреев е видял кръвта по себе си, но е решил, че може да се закара сам до близкото спешно отделение. Там са му били направени 4 шева на главата и са обработили порезните рани по лицето му. Служители на болницата са сигнализирали в полицията, които са разпитали на място българина.

Той не смята, че са имали причина да го нападнат, защото просто си е вършел работата. В последните две години, откакто се е преместил във Великобритания и е започнал тази работа, не е имал подобни инциденти.

Преди атаката той е превозвал предимно медицински работници от NHS, които са ползвали намаления за таксиметровите услуги. Чувствал се е горд, че е част от борбата с COVID-19. Сега призна, че атаката му се е отразила психически и не е сигурен, че ще може да продължи с работата си. Той все още чувствал болка от ударите, но знаел, че оттокът щял да спадне. Не може да повярва, че някой му е причинил толкова много болка само заради различната му националност.

Работодателят му Крис Харви от ABC Taxis е казал, че подобно нещо е позорно да се случи с техен шофьор, но за щастие такъв тип инциденти се случвали рядко. Те щели да сътрудничат изцяло на полицията, за да се установят извършителите на ужасното деяние.

Андреев е успял да даде точния адрес на полицията, откъдето е взел двамата мъже. Органите на реда в Норфолк са призовали всеки, имащ някаква информация за инцидента на улица „Колман“ от 01:10 часа на 15 юни 2020, да се свърже с тях на номер 101, цитирайки престъпление 36/38949/20.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments