Български спортни звезди се обединяват за борбата срещу тормоза в училище

0
29
Ден на розовата фланелка
Ден на розовата фланелка. Снимка: ДАЗД

В отговор на нарастващия проблем с тормоза в училище, българските спортни икони Ивет Горанова и Невяна Владинова взеха участие в кампанията за повишаване на осведомеността за Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/. Инициативата беше част от мерките, предприети в Световния ден за борба срещу тормоза в училище, който ежегодно събира обществеността около важността на превенцията и справянето с агресията сред младите.

В рамките на събитието, проведено в двора на 140 СУ „Иван Богоров“ в столицата, деца от подготвителни групи до XII клас бяха посрещнати от олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и звездата на художествената гимнастика и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова. Спортистите призоваха младежите да бъдат добри един към друг и да насочат енергията си към полезна дейност като спорта, като подчертаха, че агресията няма място в живота.

Ивет и Невяна подчертаха значението на споделянето на проблеми с близките и учителите, както и на наличието на Националната телефонна линия за деца като средство за изслушване и подкрепа.

„Винаги споделяйте с близките си, с учителите си, и запомнете номера на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето, защото там винаги има кой да ви изслуша и да окаже при необходимост съответната подкрепа“, съветваха те.

Представители на ДАЗД, включително заместник-председателят Ивайла Касърова и държавен експерт Георги Иванов, разказаха на учениците за работата на телефонната линия, която функционира денонощно и е напълно безплатна. Линията предлага не само възможност за изслушване и съвет, но и е най-бързият начин за подаване на сигнал за дете в риск.

Събитието завърши с демонстрация на творби от учениците, посветени на Деня на розовата фланелка – символ на борбата срещу тормоза, и пускането на розови балони в небето като знак на надежда и подкрепа.

Кампанията подчертава важността на обществената подкрепа и открития диалог за превенция и справяне с агресията и тормоза сред децата. С участието на изтъкнати личности като Ивет Горанова и Невяна Владинова, инициативата не само повишава осведомеността, но и вдъхновява младите хора да търсят положителни начини за изразяване и взаимопомощ.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments