Български шофьор премина границата между Италия и Франция с промъкнали се в камиона му мигранти

0
569
Мигрантите и въжето
Мигрантите и въжето. Снимка: Скрийншот от кадри на "NOVA"

Български международен шофьор разказа за случай с мигранти, при който е станал неволен участник. Валентин Валяров сподели пред „NOVA“, че 16 мигранти са се качили в ремаркето на камиона му, докато спи. След това той е изминал стотици километри и дори е пресякъл границата между Италия и Франция, без да разбере, че вози нелегални мигранти.

„Натоварих 13 тона макарони от Неаполи. Сложих пломбажно въже и пломба. Стигнах до Вентимиля – на границата до Франция, където си починах събота и неделя. През нощта са дошли мигрантите, а аз съм спял в кабинета. Ако беше старият матрак щях да ги усетя – това са 16 души се качват и се клати ремаркето. За бела си купих нов матрак – 21-сантиметров и много хубаво се спи с него.“, спомня си той, добавяйки:

„Сутринта станах в понеделник. Обикалям ремаркето, гледам пломбажното въже и пломбата – всичко е на място и тръгнах. Влязох във Франция. На касите бяхме два камиона – аз и един литовски. Минаваме бариерите. Имаше 5-6 полицаи, които проверяваха камионите. Гледаха мен, гледаха него и за огромен късмет избраха него да проверят, а мен ме пуснаха да си продължа по пътя. Така карах 240 км до Марсилия. Оттам слязох от магистралата, минах три кръгови и чух някакъв шум на желязо вътре от ремаркето. Помислих, че може нещо да е станало и да се е счупило ремаркето. Веднага спрях вдясно до едно заведение. Излязох гледам – няма нищо, но чух гласовете от ремаркето. Пред заведението имаше трима французи. Отидох при тях. Казах им да се обадят на полицията и след 10 минути дойдоха 4 коли на „Жандармерията“ – изкараха си ги трима по трима.“

Не е имало проблеми за Валяров, защото той се е обадил в полицията, уточнява той, допълвайки, че ако не го е сторил – тогава е щяло да има последствия за него. По думите му пломбажното въже е било срязано и впоследствие закрепено от помагач на мигрантите, който се е оказал италианец. Водачът споделя, че е щастлив, че не са установили мигрантите на италиано-френската граница, защото властите са щели да помислят, че е взел пари да ги транспортира, въпреки че това не е така.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments