Български работодатели уволняват заради постове във „Facebook“ и „Twitter“

1
281
Снимка: Geralt/Pixabay
Снимка: Geralt/Pixabay

Български работодатели уволняват заради публикации във „Facebook“ и „Twitter“, алармираха от КНСБ. Оттам обясниха, че според проучванията до 90% от контактите ни в социалните мрежи са с хора, които са свързани по някакъв начин с нашата работа. Така това, което постваме, се вижда от нашите началници.

„Вече има случаи на уволнени работници заради техни действия в социалната мрежа като споделяне на работен фиш, коментар, който уронва престижа на работодател и други.“, обяви Тодор Капитанов, цитиран от „24 часа“.

От КНСБ се обявиха за създаване на специални регулации за поведението на служителите във „Facebook“ и „Twitter“. Тоест, да бъде разписано какво можем и какво не можем да качваме, свързано с нашата работа.

От синдиката признаха, че въпросът е много чувствителен, защото е свързан със свободата на всеки един от нас, включително свободата на изразяване, която не трябва да бъде ограничавана. Затова, за да бъде създадена подобна регулация, КНСБ инициира срещи с работници и работодатели, за да чуе тяхното мнение по въпроса.
Интересен е фактът, че от проведените до момента разговори излиза, че служителите са съгласни да има правила, защото те били в тяхна полза.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
ncuxo Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
ncuxo
ncuxo

Няма свобода на словото, какво говорите глупости.. ?! Всичко се цензурира поради някакви си измислени правила !