България завоюва четири златни медала по кикбокс в Италия

0
108
Кикбокс
Кикбокс. Снимка: БФ Кикбокс

Впечатляващо представяне на българските кикбоксьори на първата за годината Световна купа по кикбокс в Йезоло, Италия, донесе на националния ни отбор общо 4 златни отличия в направление „ринг“. Участието на България бе отбелязано със силен контингент от 65 състезатели, като до момента 15 от тях се класираха за финалите в своите категории.

Кикбокс
Кикбокс. Снимка: БФ Кикбокс

Ивана Иванова, Петър Неделчев, Марио Аржанов и Кристиян Георгиев станаха носители на златни медали, демонстрирайки високо майсторство и умения в тежките стилове на ринг К1, Лоу кик и Фулконтакт. Иванова победи Каиса Хансон от Дания в категория до 48 кг, стил фул контакт, ставайки първата българска носителка на Световна купа на турнира. Неделчев спечели златото в категория до 71 кг, стил лоу кик, след победа над Илие Козмин от Румъния. Аржанов и Георгиев също взеха златните отличия в своите категории след победи над съперници от Ирландия и Черна Гора.

България завоюва и четири сребърни отличия благодарение на усилията на Али Юзеир, Михайл Боев, Ангел Коцев и Мони Василев, които достигнаха до финалите в своите категории. Петима български състезатели се завърнаха с бронзови медали, показаха характер и сърце на ринга.

Турнирът продължава с високи надежди за българския отбор, като още седем наши състезатели имат шанса да спечелят златни отличия в направление „ринг“. Освен в ринга, България продължава да се бори за медали и в направление татами, където традиционно нашите състезатели постигат отлични резултати.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments