България изпрати седем национални на олимпийската квалификация по бокс в Италия

0
17
Изпращане на българските боксьори
Изпращане на българските боксьори. Снимка: БФ Бокс

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински изпрати подобаващо националите по пътя към олимпийската квалификация в Италия. Шефът на федерацията спази традицията и в навечерието на 1 март зарадва боксьорите ни и треньорските щабове с мартеници за здраве и късмет. Родните състезатели ще отпътуват в четвъртък за Бусто Арсицио (Италия), където от неделя започват битките за квоти за Олимпийските игри в Париж, съобщиха от родната ни федерация. 

„Пожелавам ви да отстоявате себе си и да оставите сърцата си на ринга. Вярвам, че всеки от вас може да спечели квота за Париж. Покажете това, което сте тренирали, бъдете здрави и съм сигурен, че ще ни зарадвате с красиви победи“, каза на боксьорите президентът на БФБ Красимир Инински.

Дотук България има спечелени три места за френската столица, дело на Хавиер Ибаниес (57 кг) при мъжете, както и на Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг) при жените. Амбицията е за максимален брой квоти от предстоящата квалификация в Италия, която ще бъде последвана от още една в Банкок (Тайланд) през месец май.

България изпраща четирима боксьори при мъжете. За квоти в Италия ще боксират действащият трикратен носител на Купа „Странджа“ и 6-кратен европейски шампион Радослав Росенов (63.5 кг), Рами Киуан (71 кг), Кристиян Николов (80 кг) и бронзовият от Европейските игри Йордан Ернандес (+92 кг). Отборът е воден от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, заедно с физиотерапевта Георги Иванов.

„Подготвени сме много добре. Момчетата са здрави и в отлична форма. Надявам се, че всеки от тях ще спечели квота. Оптималното е и четиримата да се класират, по-реално е сега да вземем две квоти“, обобщи ситуацията Жоел Арате.

При жените в Бусто Арсицио ще боксират Златислава Чуканова (50 кг), Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Джоана Нуамеруе (66 кг). Тимът е воден от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков, като в щаба са още масажиста Любомир Панев и доктор Иван Иванов.

„Момичетата са готови, натренирани и с много голямо желание да покажат на какво са способни. Купа „Странджа“ ни послужи като добър ориентир и вярвам, че можем да постигнем голям успех“, каза от своя страна Борислав Георгиев.

За да спечелят квоти за Париж всичките ни национали, с изключение на Аслъхан Мехмедова, трябва да достигнат до полуфиналите. В категорията на Асото визи ще спечелят първите три в класирането, което означава мач за трето място при поражение на полуфинал.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments