Българите и румънците масово предпочитат да почиват на къмпинг в Гърция

0
135
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Българите и румънците масово планират да изкарат почивните си дни на къмпинг в Гърция, предаде „БНР“.

Собственици на горепосочените обекти от съседната ни страна обясниха, че голяма част от резервациите им идват от наши сънародници и румънски граждани. Туристите ще могат да ги посещават от 1-ви юни, съгласно разпоредбите на тамошното правителство.

Приемът на посетители ще бъде по-малък, тъй като разпоредбата гласи, че палатките трябва да бъдат поставени на разстояние от 6 метра. Цените, които се предлагат в чуждата страна са по-ниски, ако се сравнят с миналата година.

Голяма част от кафенетата и ресторантите в Гърция вече работят. Някои обаче са останали затворени заради малкия си капацитет и не могат да осигурят спазването на дистанция, включително и нощните клубове.

Собствениците им заявиха, че няма да отворят този сезон. По техни думи ги посещават най-вече млади хора, които няма как да бъдат принудени да стоят на разстояние.

От Искра.бг припомняме, че хотелиерите по българското Черноморие са притеснени от избора на сънародниците ни. Ако туристите предпочетат южната ни съседка, те ще останат без посетители.

Друг тревожен за тях факт гласи, че пристигащите в страната ни могат да внесат коронавирус, което да доведе до нова вълна заболели.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments