Българинът, извадил мачете в турски ресторант, най-вероятно е бил психичноболен

0
310
Милен Бахчеванов
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Българинът, който извади мачете в заведение в Турция и се опита да вземе заложници, най-вероятно е бил със силно психично разстройство или под въздействието на опиати. Това обяви генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов.

Както Искра.бг ви съобщи 32-годишният Милен Бахчеванов беше застрелян от полицията и по-късно издъхна в болницата от кръвозагуба.

Той нахлу в ресторант в квартал „Байрам паша“ в Истанбул в петък вечерта и се опита да вземе клиент за заложник. Всички посетители обаче са успели да напуснат заведението навреме. Тогава българинът е започнал да троши инвентара.

Полицията е дошла на мястото и е използвала предупредителни изстрели, сълзотворен газ и водна струя. Това обаче не е успяло да го спре.

Опитали са се и да преговарят с него, но той се е барикадирал и не е искал да излезе. Тогава служителите на реда са го простреляли, защото той е тръгнал към тях.

Милен Бахчеванов
Снимка: Скрийншот от репортаж на Bulgaria On Air

Ето какво още каза Ангелов пред „NOVA“:

„Действията му са били изключително неадекватни.“

Разследването по случая продължава, като до момента не е получена официална информация от турските власти. Очаква се това да се случи през следващите часове.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments