Българин стана световен шампион по джудо

0
1446
Шампионът. Снимка: Фейсбук, Борис Георгиев
Шампионът. Снимка: Фейсбук, Борис Георгиев

23-годишният Борис Георгиев стана световен шампион по джудо. Това е втората голяма победа на нашенеца, който през май стана европейски шампион, предаде „NOVA“.

Борис споделя, че чувството е неописуемо. Било невероятно, когато чул химна ни. Развял българския флаг от най-почетната стълбичка, наслаждавал се на момента и пял с пълна сила.

Нашенецът се занимавал с много видове спорт, ала японското бойно изкуство е най-голямата му страст. Започнал да го практикува, когато бил на 6 години. Никой не го е тласкал към него. Просто гледал по-големите батковци и това му доставяло удоволствие.

Шампионът. Снимка: Фейсбук, Борис Георгиев
Шампионът. Снимка: Фейсбук, Борис Георгиев

Другата му детска мечта била да бъде полицай. Преборил се, за да я постигне. На Третите световни полицейски игри, които се провели в италианския град Милано, се състезавал за страната ни в категория до 100 килограма. Подготовката му продължила година. Преди състезанието тренирал двуразово и се съсредоточил върху тактиката, с която ще победи съперниците си.

За него ученето и спорта вървят ръка за ръка и никога не е пренебрегвал едното, гонейки успехи в другата сфера. Иска да помогне за реда в родината ни, а хората да живеят по-спокойно, а като спортист се бори да покорява световните върхове.

Георгиев допълва, че победите му на джудист са от много време. Шампион е при мъжете през последните три-четири години. Преди това е побеждавал на състезанията за младежи и юноши.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments