Българин е задържан за нелегално производство на цигари в Испания

0
260
Нелегално производство на цигари
Снимка: МВР

Българин е сред задържаните по време на неутрализирането на цех за нелегално производство на цигари на територията на Кралство Испания, съобщиха от МВР. Той е заемал високо ниво в йерархията на престъпната организация.

Според предоставена от ГДБОП информация в Главна дирекция „Криминална полиция“ към Националната полиция на Кралство Испания е започнато разследване за незаконно производство на тютюневи изделия. С цел разкриването на престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на тютюневи изделия, с участието и на български граждани, в периода 24-26 февруари е била проведена специализирана полицейска операция под псевдоним „Fenix“.

По време на полицейските действия на 25 февруари в района на испанския град Валядолид е установено складово помещение, в което е била изградена нелегална фабрика за производство на цигари. За изпълнението на всички фази на нелегалния производствен процес фабриката е била напълно оборудвана със специализирана техника. При претърсването са иззети 257 800 кутии цигари – произведени и готови за последващ транспорт, материали и консумативи за производството на тютюневите изделия от четири марки цигари. В помещението са задържани осем работници с украинска националност.

След разрешение на съответния съдебен орган, са извършени процесуално-следствени действия и изземвания в още две складови помещения, засечени в рамките на воденото разследване. Установено е, че едно от помещенията също е било използвано като нелегална фабрика за производство на цигари, която в по-късен етап е била демонтирана. В другия склад са намерени и иззети материали и консумативи за нелегалния производствен процес.

При претърсванията в обитаваното от българина жилище са намерени и иззети мобилни телефони и сумата от 35 000 евро в брой.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments