Българин бе намушкан в Сиатъл заради спор относно наем на апартамент

0
348

https://www.facebook.com/114431401958534/videos/1980333575430117

46-годишна жена от американския град Сиатъл е наръгала двама мъже, единият от които българин, след спор относно изгонването ѝ от апартамента, който е взела под наем. За това съобщиха вчера от „KOMO News“ като днес вече съдията даде повече информация за наличните доказателства. Инцидентът се е случил в 11:30 часа местно време в сряда в блок №2500 на 4-то Авеню.

Майкъл Робъртс е изправена пред обвинение за убийство, след като физическата ѝ саморазправа с двамата мъже в сряда е приключила фатално за българина. Днес, в първото ѝ изслушване в съда, съдията е посочил като вероятна причина за смъртта на 48-годишния Станимир Цанков пробождането му от нея.

Намирам вероятна причина за убийство от първа степен и един направен опит за убийство от първа степен.

Следващото разглеждане на случая ще е на 28 септември.

В продължение на 6 часа полицията, психолози и други власти се опитваха да измъкнат Робъртс от мястото, където се бе барикадирала след инцидента, докато накрая не влязоха в апартамента със сила. .

В съдебните документи се казва, че Робъртс е използвал кухненски нож, за да намушка жертвите. Управителката на имота е била ранен, а мениджъра по сервизната част Станимир (или Стан) Цанков е починал в болницата от раните си.

Станимир Цанков - Сиатъл
Снимка: Stanimir Tzankov, Facebook

Жителят Кази Заман е заявил, че е видял Цанков само час преди инцидента.

Не знаех, че за последен път ще го видя.

Цанков е бил дългогодишен сервизен мениджър в Centennial и е бил обичан от жителите, които казват, че винаги се е обличал като Дядо Коледа на годишните коледни партита.

„Нашият Дядо Коледа го няма“, допълни Заман.

Съдебните документи също отбелязват, че Робъртс е имала проблеми с наркотиците и психиката. Причината за изгонването ѝ от Centennial е било включването на противопожарната аларма от нея, излагането на риск на други съседи и отказа ѝ да заплати за нанесени щети.

Съседите казват, че изгонването ѝ не е било направено навреме и заради това сега член на тяхната общност никога няма да се върне. Българинът оставя след себе си съпруга и 18-годишен син.

Съдебните документи показват, че управителят на собствеността на Centennial е получила заповед за тормоз от страна на Робъртс по-рано този месец като се възстановявала у дома от нараняванията си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments