България ще бъде представена от шест състезателки на Световното първенство по бокс

0
36
Български състезателки по бокс
Български състезателки по бокс. Снимка: БФ Бокс

България ще бъде представена от шест състезателки на Световното първенство по бокс. То ще се проведе от 15 до 26 март в Ню Делхи, Индия, съобщиха от родната федерация. 

От Международната федерация ИБА потвърдиха, че Световното първенство отново ще бъде с награден фонд. Общо 2.4 милиона долара ще бъдат разпределени между медалистките във всяка една от категориите.

Националният ни отбор, воден от Борислав Георгиев и Роман Цветков, ще пътува в неделя, 12 март, за Индия. В състава са момичетата, които взеха участие и на Купа „Странджа“Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50), Венелина Поптолева (52), Станимира Петрова (54), Светлана Каменова (57) и Аслъхан Мехмедова (60).

„Амбициите ни са високи, защото знаем на какво са способни момичетата, когато са здрави. Това е най-важното и се надявам до два-три дни всички да са в максимална кондиция, тъй като от вчера ни повали един вирус. Знаете, че сега е такъв период, но до заминаването ни за Индия всичко ще отшуми. В събота планираме спаринг с момчета от юношеския национален отбор, след което в неделя пътуваме“, коментира старши треньорът на националките Борислав Георгиев.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments