България се включи в учението на силите за специални операции „ОРИОН-23“ в Гърция

0
83
Учение
Учение. Снимка: Съвместното командване на специалните операции

Завърши участието на формирование от Съвместното командване на специалните операции /СКСО/ в многонационалното учение на силите за специални операции „ОРИОН-23“ в Гърция. То бе организирано от Командване специална война на гръцките въоръжени сили и се проведе от 24 април до 5 май в над 20 района на територията на Гърция.

В него участваха формирования и щабни офицери от специалните сили на страната – домакин, от 86 група „Специални сили“ от състава на СКСО на Българската армия, както и от Австрия, Република Кипър, Северна Македония, САЩ, Сърбия, Франция, Черна гора и военни наблюдатели от Египет и Израел

Участниците в учението планираха и изпълниха специални операции в многонационален формат на ниво компонентно командване за специални операции и тактическа група за специални операции, като паралелно с това се проведоха съвместни тренировки по тактико-специална, огнева, военномедицинска и инженерна подготовки и стоварване на операторите от специалните сили от различни въздухоплавателни платформи по различни способи.

На 4 май бяха направени демонстрации на съвместни действия на сухопътна, морска и военновъздушна тактически групи за специални операции, като бяха извършени инфилтрация от въздуха по парашутен способ със скок на свободно падане и с принудително отваряне на парашута от различни летателни средства.

Показани бяха и директни действия и амфибийни операции по спиране и задържане на кораб и овладяване на обект на малък остров, с оказване на непосредствена авиационна поддръжка от самолети от тактическата авиация и ударни и разузнавателно-ударни вертолети от армейската авиация

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments