България продължава да се бори за завод на „Фолксваген“

0
21
Снимка: Емблема на
Източник: Pixabay

България продължава да се бори за завод на „Фолксваген“ у нас. Според Росен Плевнелиев имаме реални шансове това да се случи. Предстои страната ни да представи оптимизирана оферта, а междувременно срещите между Министерството на икономиката и представители на автомобилния кластър продължават.

Плевнелиев коментира пред „NOVA“, че докато няма подписан договор и Турция и България продължават да участват в състезанието. В надпреварата имаме безспорно предимство – член сме на ЕС и НАТО и ние сме тези, които ще покажат най-добра оферта.

По негови думи всички Балкански страни внимателно следят развоя на нещата и в случай, че „Фолксваген“ изберат Турция, това ще е лош сигнал за всички демократично насочени хора.

Изборът, пред който е изправен инвеститорът, е следният: членка на ЕС и НАТО, която има по-изгодни разходи за производство и която е по-прогнозируема или от другата страна – Турция, с всичките й проблеми. Ако не подпишем договор, то със сигурност ще става въпрос за повече обещани пари, категоричен е Плевнелиев.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от