България попадна в Топ 3 по уговорени мачове

0
138
Футбол
Снимка: Wikimedia commons

Тревожен доклад поставя страната ни сред Топ 3 на държавите с най-много съмнителни футболни мачове в света. Изследването е направено от организацията Европейското социално изследване (ЕСС), цитирано от „БгДнес“. Проучването е направено съвместно с 27 от водещите букмейкъри в света и има система за мониторинг. Сигналите се предоставят на ФИФА, УЕФА и на международните спортни федерации.

През 2018 г. в България са докладвани три случая на нереално големи залози в първенството. Вероятно това са двубоите на „Верея“ със „Славия“, „Берое“ и ЦСКА. За тях старозагорският тим беше глобен от БФС с 5000 лв.

Лидери във футболното черно тото са Испания (7 случая) и Украйна (5). С по три съмнителни мача освен България, се нареждат още Бразилия, Канада, Индонезия, Узбекистан, Гърция и Македония.

Изследването показва, че най-много уговорени срещи има в тениса. За 2018 г. са отчетени 178 случая на нереално високи залози. На второ място е футболът с 52.

Докладът на ЕССА отчита, че наши спортисти са играли съмнителни срещи в тениса на корт, в баскетбола и дори в тениса на маса.

Към момента Българският футболен съюз (БФС) не правят вътрешно разследване на съмнителните мачове. Според правилника им при първи сигнал в рамките на сезона наказанието е предупреждение. Втората санкция е порицание, а третата е глоба в размер на 5000 лв.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments