България ликува след оставката на Борислав Михайлов, но дали не е твърде късно?

0
51
Борислав Михайлов
Борислав Михайлов. Снимка: Facebook, личен профил

Дългоочакваната оставка на президента на Българския футболен съюз /БФС/ Борислав Михайлов предизвика вълна от коментари в социалните мрежи, в които политици и обществени изразяват своето задоволство от случилото се. 

Емоциите в изказванията преливат в скалата между радостта от добрата новина и скептицизма, че тя идва твърде късно, а нанесените щети върху българския футбол са прекалено големи и необратими.

Според мнозинството от изключителна важност е сега да бъде проведен конгрес, на който да бъде избран кадърен професионалист за президент, който да работи всеотдайно за развитието на българския футбол, но и да носи отговорност за резултатите, които ще постигне. 

От Искра.бг подбрахме коментари във Facebook на известни български личности, които се изказаха по темата. Публикуваме ги без редакторска намеса: 

Според депутата от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Явор Божанков оставката идва твърде късно, за което той направи интересно сравнение:

„Радостта от оставката на Боби Михайлов е като радостта на 85 годишен мъж на когото ученическата любов е решила най-сетне да пусне но той вече е с катетър. След всичко, което се случи.

Бъдещето на футбола сега е в ръцете на спортистите, на клубовете, на феновете – на всеки един. Не бива да допускат Боби Михайлов да си тръгне но Боби Михайловщината да се върне с друго име. Бдете.“

Адвокат Андрей Янкулов от „Антикорупционен фонд“ пусна шеговит коментар, в който припомни скорошна случка с бившия вече главен прокурор Иван Гешев.

„Боби Михайлов трябваше да скъса оставката си на пресконференцията и да декларира начало на борба срещу корупцията, а не да я подава тихо и кротко“

От Facebook страницата „Оставка на БФС начело с Боби Михайлов“, където хората се организираха за протеста на 16 ноември също не останаха безучастни:

„Първата победа е факт След безпрецедентното футболно обединение на феновете, Борислав Михайлов подаде оставка!

Разбира се, това не трябва да ни успокоява, защото тези няма да се предадат лесно. Следим всичко свързано най-вече със закони, съдилища, правомерни и не такива действия и ще ви информираме за всичко най-важно.

Сега очакваме дата за нов Конгрес, трябва да я обявят на 6 декември.
Браво на всички, които излезнаха по улиците на кървавия 16 ноември, заедно сме силни!

Молбата ни е към вас феновете, да се обърнете към клубовете си, да им кажете какво мислите и какво искате, защото на Конгреса гласуват те, а поставено лице, “следващият Михайлов” и този порочен кръг НЕ желаем!“

В характерният си шеговит стил Самуил Петканов от „НеНовините“ припомни, че това не е първият път, в който Михайлов си подава оставката и хората не бива да бързат да се радват.

„Сега ще последва една еуфория от новината от БФС, но аз да си го река: Втора оставка подава, ама ще измислят някаква сБобка да остане на власт“.

Журналистът Тодор Беленски припомни част от лъжите, които Борислав Михайлов е изричал по време на своето управление:

„Ако от лъжите, порастваха коси, Борислав Михайлов, щеше да е Фелайнии!
Въпреки нечувания и чутовен натиск, господин Михайлов превърна БФС в една от първите напълно дигитализирани федерации в Европа и света, за което получи отлични оценки от ФИФА и УЕФА.

Изгради система за развитие на таланти и модерна методика, която предстои да бъде представена през декември. Подобри състезанията под шапката на БФС, за да може все повече млади таланти да се докосват до мъжкия футбол.

Всичко това по негови думи. Не Фелайни, ами в добавка Аксел Витцел и Рапунцел! Перуки долу в знак на възхищение!“

Бургаският депутат от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и доскорошен кандидат за кмет Димитър Найденов също се изказа кратко по темата:

„Борислав Михайлов подаде оставка като президент на футболния съюз. Добра новина за българският футбол!“.

Според Кристина Петкова, която е народен представител от същата партия това е първата стъпка в правилната посока, като изрази надежда, че следващият президент на БФС ще работи всеотдайно за българския футбол.

„Президентът на БФС – Борислав Михайлов подаде оставка. Това е най-логичното, което можеше да се случи след всички скандали около развитието на българския футбол.

Първата стъпка към реформирането на футбола ни е направена. Предстои извънреден изборен конгрес. Искрено се надявам по-добрите дни за любимия ни спорт да предстоят.

Следващият президент на БФС не трябва да води с демонстрация на силата си, а със силата на собствения пример. Трябва да е достоен професионалист, който всеотдайно ще работи за развитието на българския футбол.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments