България и САЩ активизират икономическото си сътрудничество

0
72
Кенет Мертен и Никола Стоянов
Кенет Мертен и Никола Стоянов. Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Развитието на икономическите отношения между България и САЩ и мерки за задълбочаване на сътрудничеството бяха обсъдени на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с новоназначения американски посланик у нас Н. Пр. Кенет Мертен.

В рамките на срещата министър Стоянов представи своята инициатива „закуска с инвеститори“ и подчерта, че срещите с американските бизнесмените са от решаващо значение за получаване на обратна връзка и определяне на правилните действия от страна на министерството. Той отбеляза също, че през миналата година България и САЩ постигнаха рекорден стокообмен, което доказва успешното развитие на двустранните отношения.

Посланик Мертен похвали американските компании за тяхното представяне на българския пазар, но изрази желание за постигане на още по-добри резултати. В тази връзка, министър Стоянов обясни, че в момента се провежда процедура за подбор на търговски представители на България във Вашингтон и Чикаго. Той подчерта необходимостта от функциониращи търговски представителства в САЩ и изрази негодувание от липсата им до момента.

Кенет Мертен заяви, че американското посолство винаги е имало добро сътрудничество с Министерството на икономиката и индустрията и изрази убеждение, че в бъдеще ще има още съвместни инициативи за развитие на двустранните икономически отношения.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments