България и РСМ подписаха двустранен протокол по Договора за приятелство

0
18
Подписване на протокола
Подписване на протокола. Снимка: БТА

Външните министри на България и Република Северна Македония /РСМ/ Теодора Генчовска и Буяр Османи подписаха двустранния протокол от Второто заседание на Съвместната междуправителствена комисия по чл. 12 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Това стана днес в сградата на Министерството на външните работи у нас, предаде „БТА“.

По време на срещата беше прегледано изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и бяха договорени мерките за неговото ефективно изпълнение през следващия период. Това е вторият протокол, подписан между двете държави, като първият е от 10 юни 2019 г.

Според член 12 от Договора съвместната междуправителствена комисия провежда редовни срещи един път годишно. Целта е документът да бъде ефективно прилаган, както и да се приемат мерки за подобряване на двустранното сътрудничество.

Министър Генчовска отбеляза, че срещата днес е била изключително полезна, както е бил отчетен прогресът във всички пет секторни групи. Същевременно македонският й колега Османи добави, че разчитат на България да ги подкрепя и се надява, че се отваря нова глава в отношенията между двете страни.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments