Българи и украинци заедно на шествия в различни градове в подкрепа на Киев

0
37
Шествието в София
Шествието в София. Снимка: БТА

В деня, в който се навършва точно една година от началото на войната на Русия в Украйна, у нас се организират шествия в подкрепа на Киев в различни градове на страната като София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе и Велико Търново, предаде „БНР“.

Шествието в Русе
Шествието в Русе. Снимка: Зелено движение в Русе, Facebook

На тях българи и украинци заедно искат да покажат, че трябва да бъде извоювана свободата на Украйна и че държавата е част от Европа.

В столицата участниците в шествието се събраха пред Президентството. Украинците подчертаха, че те са там рамо до рамо с българските граждани, които са отишли, за да ги подкрепят.

По този начин ще бъде почетена и паметта на хилядите жертви на войната, както и ще бъдат подкрепени бежанците. Ще се покаже и солидарност с народа на Украйна в неговите усилия да извоюва своята независимост и свобода.

Хората запазиха минута мълчание в памет на жертвите на военния конфликт.

Шествието в София
Шествието в София. Снимка: Скрийншот от видео на БОЕЦ във Facebook

Организаторите са категорични, че България и българският народ много добре знаят кой е агресорът в този военен конфликт. И това е така въпреки опитите на някои политици да призовават да се изостави Украйна в името на мира.

Пред Президенството се събраха и представители на някои неправителствени организации. Сред тях са „БОЕЦ“ и Атлантическия съвет. Те също така са отишли на „Дондуков“ 2, за да протестират срещу позицията на българския президент за войната в Украйна.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments